登录

账号:
密码:
免费注册
立足英语音标,面向中小学英语学习全过程!
您的位置:文章 随堂试题 小升初语法专题训练There be 句型练习题 附答案

小升初语法专题训练There be 句型练习题 附答案

管理员1    时间:2022-11-26 21:18    访问69次 有用[1] 无用[1] 举报

There be 句型专项练习

一、用be的正确形式填空

1、 There _________ a piano against the wall.

2、There _________ some flowers on the desk.

3、 There _________ some tea in the cup.

4、There _________ two tins of coke in the bag.

5、 There _________ three buildings and a beautiful garden in our school.

6、 There _________ some meat, some bread and some apples on the table.

7、There _________ a picture and a clock on the wall.

8、 There _________ a volleyball match in our school the day after tomorrow.

9、 There _________ no factories, hospitals and schools here fifty years ago.

10、There__________ something wrong with your watch.

11、There ________ any mail for you today.

12、 There ________ any letters in the mailbox today.

13、How many kinds of animals ________ there in this area?

二、按要求进行句型转换

1、 There are some kites on the wall.(改为否定句)

_________________________________________________________

2、 There is some rice in the bag.(改为一般疑问句)

_________________________________________________________

3、 There are forty-eight pupils in Miss Guo’s class.(对画线部分提问)

_________________________________________________________

4、 Mr. Green has two sons. (对画线部分提问)

___________________________________________

5、 His uncle has some new story-books.(改为一般疑问句)

___________________________________________________

6、 There is a woman near the house.(变复数)

_________________________________________________

7、 There are some buses near the hill.(变单数)

____________________________________________________

8、 There are some apples on the tree.(变一般问句)

______________________________________________________

9、 There are some oranges in the glass.(变否定句)

_______________________________________________________

10、 Is there a baby in the room?(变复数)

_____________________________________________________

11、 There are many beautiful flowers in the garden. (就划线部分提问)

___________ ___________ in the garden?

12、There is a bookcase in my study. (变一般问句)

________ _________ ________ ________ in your study?

13、There is a soccer ball and a basketball on the floor.

___________ __________ on the floor?

14、My new dress is in the wardrobe.

_________ ___________ your new dress?

15、There are some big trees behind my house.

_________ __________ _________ big trees?

三、根据中文提示,完成句子

1、 学校图书馆有各种各样的书。

__________ ________ all kinds of books ________ _________ _________.

2、 你有问题要问老师吗?

_______ you _______ _________ _________ _________ the teacher?

3、 明天有班会,后天有电影。

________ __________ _________ a class meeting tomorrow and ________ _________ ________ a film the day after tomorrow.

4、下个月有几场足球赛。

________ ________ ________ _______ _______ _______ ________ next month?

5、 你有几双鞋?

________ _______ _________ ________ shoes _______ you _______?

6、桌子上有一本书和两支钢笔。

There ___________ a book and two pens on the desk.

7、钱包里有些钱。

There ____________ some money in the picture.

8、在吉姆的书包里有一些卡片。

__________ __________ some cards in Jim’s bag.

9、里面还有其他的东西吗?

_________ _____________ anything else in it?

10、 我们学校有许多班。

There____________ many ___________ in our school.

11、树上没有鸟。

There ___________ ____________ birds in the tree.

四、选择填空:

1、Are there any maps on the wall? ___

A. There are some.  B. Yes, there is.   C. Yes, there is one.   D. No, there are.

2、 How many ____ are there in the picture?

A. woman B. women C. buy D. milk

3、 There aren’t ___ trees near the house. There is only one.

A. any  B. some C. many D. much

4、There ___ two bowls of rice on the table.

A. is B. have C. has D. are

5、 Are there ___ houses near the river? Yes, there are_______    .

A. some, some    B. any, some   C. any, any   D. some, any

6、There are _____  days in a week.

A.the seven B.seventh  C.the seventh D.seven

7、There are few _____  in the fridge.Let's go and buy some peas and cabbages.

A.vegetables B.fruit C.meat D.eggs

8、Look!There are some _____  on the floor.

A.child B.water C.boxes D.girl

9、There were two _____  people at yesterday's meeting.

A.hundreds B.hundreds of C.hundred

10、The letter from my uncle was short.There wasn't  _____ news.

A.many B.a few  C.much  D.few

11、—Oh,there isn't enough  _____ for us in the lift.

—It doesn't matter,let's wait for the next.

A.ground B.floor  C.place  D.room

12、There _____  an English Evening next Tuesday.

A.was    B.will be   C.will have   D.are going to be

13、There  _____ a football game in our school.

A.has B.will have  C.will be

14、There is going to  ____ a report  ____ Chinese history in our school this evening.

A.have;on   B.be;on  C.have;for  D.be;of

15、There is _____  food here.We'll have to buy some.

A.any     B.some    C.no

16、There is  _____ in the bag.It's empty.

A.nothing    B.something  C.anything   D.somebody

17、There is _____  knocking at the door.Go and see who it is.

A.nobody   B.somebody    C.anybody    D.everybody

18、—Is there _____  wrong with me, doctor?

—I'm afraid so.Your heart is beating a bit too slow.

A.something  B.anything  C.everything  D.nothing

19、There is _____  interesting on this channel.Try others.

A.nothing   B.none    C.anything    D.no

20、There is _____  interesting in the film,so _____  is interested in it.

A.something;nobody    B.nothing;somebody

C.anything;anybody    D.nothing;nobody

21、There is _____  in today's newspaper.

A.nothing new    B.anything new   C.new anything   D.new something

22、There is  _____ in today's newspaper.

A.new anything    B.new something   C.anything new    D.something new

23、______ a reading lamp on the table.

A. There is B. There has C. It is D. It has

24、 ______ no coffee left yesterday.

A. It being B. There being C. It was D. There was

25、There _____ five pairs in the room.

A. were B. is C. are D. was

26、There ______ no use to ask him this question.

A. were B. is C. are D. was

27、There ______ a lot of people waiting for the bus.

A. are B. is C. were D. was

五、there be 与have区别

1、 This desk _________ four legs.

2、__________ some books on the desk.

3、 Everyone ___________ a dictionary in my class.

4、______________ (没有) knives in the room.

5、 I ___________ a new sweater.

6、 ______________ some flowers and a desk in the room.

7、__________ nothing in the bag.

8、 They ____________ something to eat.

六、用some, any填空

1、There’s ______ water in the cup. There isn’t ______ tea in the cup.

2、 Is there ______ bread here? Yes, there is. There’s ______ on the table.

3、 Are there ______ cars in front of the building? No, there aren’t.

4、There isn’t _____ chocolate on the table.

5、 Is there ______ soap on the dressing table?

七、用is, are填空

1、 There ______ a spoon on the plate.

2、 There ______ some milk on the table. There ______ coffee, too.

3、 There ______ some clouds in the sky. There ______ some boats on the river.

4、There ______ some knives in the box.

5、 There ______ a newspaper in the living room.

6、______ there any books in the room? Yes, there ______ .

______ there any magazines on the television? No, there ______ .

7、There ______ a policeman in the kitchen.

8、 There ______ 60 minutes in an hour.

9、There ______ a pencil, a ruler and 2 books on the desk.

10.、There ______ 2 glasses and a cup on the table.

参考答案:

一、1 is 2 are 3 is 4 are 5 are 6 is 7 is 8 is 9 are 10 is 11 isn’t 12 aren’t 13 are

二、1 There aren’t any kites on the wall.

2 Is there any rice in the bag?

3 How many pupils are there in Miss Guo’s class?

4 How many sons does Mr Green have?

5 Does his uncle have any story books?

6 There are some women near the house.

7 There is a bus near the hill.

8 Are there any apples on the tree?

9 Are there any oranges in the glass?

10 Are there any babies in the room?

11 What is

12 Is there a bookcase

13 What is

14 Where is

15 Where are the

三、1 There are, in the library

2 Do, have questions to ask

3 There is a, there will be

4 How many soccer games are there in?

5 How many pairs of shoes do you have?

6 is,

7 is

8 There are

9 Is there

10 are, classes

11 There are no

四、1 C  2 B  3 A  4 D  5 B  6 D  7 A  8 C  9 C  10 C

11 D  12 B  13 C  14 B  15 C  16 A  17 B  18 B  19 A

20 D  21 A  22 A  23 A   24 D  25 C  26 B  27 A

五、1 has 2 There are  3 has  4 There are no 5 have  6 There are  7 There is  8 have

六、1 some ,  any  2 any ,  some  3 any ,  4 any  5 a

七、1 is  2 is,  is  3 are ,  are  4 are  5 is   6 Are ,  are 7 is   8 are    9 is   10 are

转载请注明“本文转自音标网www.yinbiao5.com”,版权所有,违者必究
上一篇:小升初语法专题 There be句式
下一篇:外交部2022年金句盘点,来看看外交部的英语翻译有多牛
您当前不能回复,请在本页面左上角选择注册或登录!
点击发布文章
相关阅读
Copyright @ 2017-2020 www.yinbiao5.com All Rights Reserved 音标网 版权所有