登录

账号:
密码:
免费注册
立足英语音标,面向中小学英语学习全过程!
您的位置:文章 随堂试题 小学英语阅读理解练习2

小学英语阅读理解练习2

管理员6    时间:2020-04-13 08:56    访问276次 有用[0] 无用[0] 举报
根据不同的提问指向,确定不同的阅读范围,提取信息或线索进行逻辑推理。其次,要分清问题是表层信息题还是深层理解题。
Jim is an English boy.He comes to China with his father and mother.They come here to work.Jim comes here to study.
He is in No.5 Middle School.He gets up early every day.He isn’t late for school.He studies hard.He can read English well.He often helps us with our English,and we often help him with his Chinese.After class he likes playing football,swimming,running,jumping and riding.He makes many friends here.We are glad to stay with him.On Sunday he often helps his mother clean the house,mend something or do the shopping.He likes Chinese food very much..
He likes living here.He likes Chinese students very much.We all like him,too.
根据短文内容,判断以下句子的正误.对的在括号内填“ T ”,错的填“ F ”.
( )1.He gets up late every day.
( )2.He often teaches us English.
( )3.After class ,he likes singing and playing basketball.
( )4.On Sunday he often helps his mother clean the house.
( )5.He doesn’t like Chinese food.
参考答案:
F T F T F
表层信息题可以从文章中直接找到答案,而深层理解题考查的是对文章的感情基调、作者未加陈述的观点以及贯穿全文的中心主旨的理解等,这类题必须对作者的态度、意图以及对整篇文章进行深层次的推理。
转载请注明“本文转自音标网www.yinbiao5.com”,版权所有,违者必究
上一篇:小学英语阅读理解练习题1
下一篇:初中英语阅读理解专项练习1
您当前不能回复,请在本页面左上角选择注册或登录!
点击发布文章
相关阅读
Copyright @ 2017-2020 www.yinbiao5.com All Rights Reserved 音标网 版权所有